top of page

Bli fadder?

For 300.- i mnd kan du støtte et barn i Pakistan med skolegang.

IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Oppdatering fra Moria Mission School​

Høsten 2023

  • Hver morgen får barna tid i bønn og tilbedelse, hvor lærerne forteller dem om Jesus og hjelper dem i åndelig vekst.

  • Nå starter 2. semester dette skoleåret, og lærerne har akkurat fullført foreldremøter og samtaler med foreldre og barn, hvor alle møtte opp. 

  • Nå er det fint vær i pakistan, og om 2. uker skal det arrangeres idrettsdag på alle 3 skolecampusene. Barna er spente, og gleder seg veldig til denne dagen!

  • Per i dag har vi 165 sponsede elever totalt, fordelt ut på våre 3 campus. 

  • Som kanskje de fleste har fått med seg, har det vært en utfordrende tid for kristne i pakistan. Hjem og kirker er blitt brent ned, og de har opplevd mye forfølgelse. På grunn av dette, er det mange kristne foreldre som frykter å sende barna sine til muslimske skoler. Etterspørselen for å få barn inn på Moria Mission School har vært stor, da det er en kristen skole. På grunn av plassmangel har vi dessverre ikke mulighet til å ta inn flere elever på dette tidspunktet. Stå med oss i bønn om at Gud vil gi oss resurser, slik at vi kan utvide lokalene våre, og på den måten få tatt inn flere elever på våre campus.

IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Les historien til Taimoor

 

Taimoor er vokst opp i en muslimsk familie. Faren hans har jobbet i mursteinsindustrien hele livet, og ønsket ikke å se barna sine ende opp med å måtte vokse opp som slaver under samme industri som han selv gjorde. Han ønsket at barna skulle få gå på skole, men på grunn av den økonomiske situasjonen hadde de ikke mulighet til dette.

Når Campus 1 startet opp i Pakistan August 2022, besøkte Moria Mission-teamet hjemmene til familiene i nærheten, hvor Taimoor og familien var en av dem. Han fikk tilbud om skoleplass, og foreldrene var veldig glade.

Taimoor begynte da å gå på skolen regelmessig. I starten når han begynte, var han en uansvarlig og uoppdragen gutt. Han kunne fort havne i slåsskamper, og oppføre seg ufint mot menneskene rundt. Til tross for dette ble han behandlet med mye kjærlighet av lærerne. Og han har vitnet i etterkant om at han har satt pris på hvordan alle barna er verdifull i lærernes øyne, og det aldri har vært forskjellsbehandling, uansett hvor barna kommer fra.

Etter en stund på Moria Mission School, ble oppførselen hans svært endret. Nå smiler han til alle han møter, og tilbringer tid med familien etter skolen. Han har fått mange gode venner på skolen, og sier klassekameratene forteller han at hvis vi jobber hardt, kan han oppnå hva som helst i livet.

Etter skoletid bruker han tid på lekser, og hjelper familien hjemme. Faren hans er veldig glad for å se den store forandringen i oppførselen til sønnen sin. Nå respekterer han menneskene han møter, og sprer glede der han er. Taimoor har blitt en ansvarlig og fornuftig gutt, og han opplever at kristne er veldig kjærlige mennesker.

Taimoor og hans familie er så takknemlige til Moria Mission School for å ha gitt gratis utdanning, mat, håp og fremtid for livet hans. 

image.jpeg
IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Besøk på Moria Mission School

Vi har nå kommet tilbake fra en fantastisk tur til Pakistan.
Et av høydepunktene var å få besøke barna på skolen. De kastet roseblader på oss når vi kom, og hadde øvd inn sanger og danser de stolt viste frem.
Vi fikk være med inn i klasserommene, for høre hva de hadde lært etter de begynte på skolen. Det var imponerende og rørende å høre hva de har fått til og lært i løpet av kun 1,5 mnd.
Flere av foreldrene var også til stede denne dagen, og jeg har sjeldent opplevd så glade og takknemlige barn og foreldre som de vi møtte her denne dagen.

Når vi var ferdige på skolebesøket kom denne gutten og dro meg i hånden, jeg skjønte det var noe han ville vise meg. Han snakket ikke engelsk, men klappet seg på brystet og pekte ned på disse brikkene gjentatte ganger. Han hadde det største smilet, og var så stolt av jobben han hadde gjort og brikkene han hadde laget.
Denne gutten som mange andre barn er ikke et av barna på skolen vår. Jeg har jo lest om, sett bilder og snakket om barneslaveri flere ganger. Allikavel var det ekstremt hjerteskjærende å få se det med egne øyne. Jeg veldig takknemlig for at over 60 barn nå er tatt ut av denne hverdagen, på grunn av skolen vi har fått starte. Og forhåpentligvis i fremtiden har vi flere skoler, flere elever og flere barn vi får hjelpe. 
Jeg tror vi er med å bryte mønster som har vært i kulturen i mange generasjoner. Vi er med på å reise opp en ny generasjon, en annerledes generasjon. En generasjon med uendelige muligheter og en lys framtid!

Vi spurte barna om hva de ønsket å bli når de ble store: svarene vi fikk var alt fra pastor til pilot til doktor til lærer. Før var dette en drøm som aldri ville blitt virkelighet på grunn av forholdene de var født inn i. Nå tror jeg av hele mitt hjerte de kan bli hva de vil, og nå så langt de vil.

Vi spurte barna noen spørsmål for å finne ut av hvordan de hadde det på skolen: De var alle veldig samstemte om at maten var god, og at de fikk store porsjoner. De følte seg trygge og godt tatt vare på. De blir ikke slått av lærerne(som ikke er en selvfølge i denne kulturen). De syntes det var gøy og spennende å gå på skole, det var noe de ikke hadde erfaring med fra før av siden ingen i familiene hadde gått på skole tidligere. De syntes også det var veldig gøy å ha egen skoleuniform og ryggsekk. De gledet seg til skolen hver dag!

Alle barna ble fraktet med buss, og var med på barnefestivalen vi hadde på Lørdagen. Det var en festdag, hvor alle barna fikk høre et tydelig evangeliet - også de muslimske elevene vi har på skolen. 

 

IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Første skoledag 

Tirsdag 16. August 2022 var første skoledag på Moria Mission School. Denne dagen startet det 57 elever, hvor alle fikk utdelt skoleuniformer og ryggsekker. De som var på åpningssermonien kan vitne om mange takknemlige og glade barn og foreldre. Vi jobber nå med å få inn flere elever de neste ukene.

fef0e6ec-4ca3-4b4e-89b0-75b29660e5cf.jpg
6e9ec783-93c7-4632-9ef0-b724562e42e2.jpg
ae139316-a285-457b-acb2-a871409653d1.jpg
IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Hvorfor utdanning?

Forsking viser tydelig at utdanning og økonomisk vekst har en sammenheng. Et land som ønsker å utvikle seg og vokse økonomisk, trenger tilgang til utdannet arbeidskraft. Med kunnskap og ferdigheter har barn og unge større mulighet til å bryte ut av fattigdomsspiralen, og få bestemme over egne liv.
"Utdanning bekjemper fattigdom."

Moria Mission School.png
bottom of page