top of page

Moria Mission
School

Bli fadder?

For 300.- i mnd kan du støtte et barn i Pakistan med skolegang.

IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Besøk på Moria Mission School

Vi har nå kommet tilbake fra en fantastisk tur til Pakistan.
Et av høydepunktene var å få besøke barna på skolen. De kastet roseblader på oss når vi kom, og hadde øvd inn sanger og danser de stolt viste frem.
Vi fikk være med inn i klasserommene, for høre hva de hadde lært etter de begynte på skolen. Det var imponerende og rørende å høre hva de har fått til og lært i løpet av kun 1,5 mnd.
Flere av foreldrene var også til stede denne dagen, og jeg har sjeldent opplevd så glade og takknemlige barn og foreldre som de vi møtte her denne dagen.

Når vi var ferdige på skolebesøket kom denne gutten og dro meg i hånden, jeg skjønte det var noe han ville vise meg. Han snakket ikke engelsk, men klappet seg på brystet og pekte ned på disse brikkene gjentatte ganger. Han hadde det største smilet, og var så stolt av jobben han hadde gjort og brikkene han hadde laget.
Denne gutten som mange andre barn er ikke et av barna på skolen vår. Jeg har jo lest om, sett bilder og snakket om barneslaveri flere ganger. Allikavel var det ekstremt hjerteskjærende å få se det med egne øyne. Jeg veldig takknemlig for at over 60 barn nå er tatt ut av denne hverdagen, på grunn av skolen vi har fått starte. Og forhåpentligvis i fremtiden har vi flere skoler, flere elever og flere barn vi får hjelpe. 
Jeg tror vi er med å bryte mønster som har vært i kulturen i mange generasjoner. Vi er med på å reise opp en ny generasjon, en annerledes generasjon. En generasjon med uendelige muligheter og en lys framtid!

Vi spurte barna om hva de ønsket å bli når de ble store: svarene vi fikk var alt fra pastor til pilot til doktor til lærer. Før var dette en drøm som aldri ville blitt virkelighet på grunn av forholdene de var født inn i. Nå tror jeg av hele mitt hjerte de kan bli hva de vil, og nå så langt de vil.

Vi spurte barna noen spørsmål for å finne ut av hvordan de hadde det på skolen: De var alle veldig samstemte om at maten var god, og at de fikk store porsjoner. De følte seg trygge og godt tatt vare på. De blir ikke slått av lærerne(som ikke er en selvfølge i denne kulturen). De syntes det var gøy og spennende å gå på skole, det var noe de ikke hadde erfaring med fra før av siden ingen i familiene hadde gått på skole tidligere. De syntes også det var veldig gøy å ha egen skoleuniform og ryggsekk. De gledet seg til skolen hver dag!

Alle barna ble fraktet med buss, og var med på barnefestivalen vi hadde på Lørdagen. Det var en festdag, hvor alle barna fikk høre et tydelig evangeliet - også de muslimske elevene vi har på skolen. 

 

IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Første skoledag 

Tirsdag 16. August 2022 var første skoledag på Moria Mission School. Denne dagen startet det 57 elever, hvor alle fikk utdelt skoleuniformer og ryggsekker. De som var på åpningssermonien kan vitne om mange takknemlige og glade barn og foreldre. Vi jobber nå med å få inn flere elever de neste ukene.

fef0e6ec-4ca3-4b4e-89b0-75b29660e5cf.jpg
6e9ec783-93c7-4632-9ef0-b724562e42e2.jpg
ae139316-a285-457b-acb2-a871409653d1.jpg
IMG_6721_edited.png

Publisert 30.07.22

Martine Wroldsen

Hvorfor utdanning?

Forsking viser tydelig at utdanning og økonomisk vekst har en sammenheng. Et land som ønsker å utvikle seg og vokse økonomisk, trenger tilgang til utdannet arbeidskraft. Med kunnskap og ferdigheter har barn og unge større mulighet til å bryte ut av fattigdomsspiralen, og få bestemme over egne liv.
"Utdanning bekjemper fattigdom."

Moria Mission School.png
IMG_6721_edited.png

Publisert 19.08.22

Martine Wroldsen

Barneslaveri i Pakistan

I Pakistan jobber mer enn 2 millioner barn som slaver under teglovnsindustrien, med opp til 14 timers arbeidsdager.
Fratatt grunnleggende rettigheter og tilgang til trygghet. De lever under ekstrem fattigdom, som gjør at utdanning ikke blir et alternativ. Disse barna, ansett som lavere klasse, er utsatt for alle former for over overgrep, inkludert kidnapping og sexhandel, tvunget til å konvertere til islam og gifte seg med muslimske menn.
Barna jobber for å betale ned gjeld som har vært i familiene i generasjoner, og må produsere 1,000 brikker hver dag som utgjør en inntekt på 55 norske kroner. Barna blir med foreldrene på jobb fra 5års alderen. 

7e6414d7-ebf0-4684-994a-022cfcc955cb.jpg
bottom of page